Zijn wij tot 21:00u bereikbaar!

donderdag, 22 augustus 2013 20:13

muizen en vliegen in keuken Strandpaviljoen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Hier is een goede ongediertebestrijder wel gewenst

 

Een strandpaviljoen in Amsterdam is donderdagavond gesloten om te voorkomen dat circa 185 gasten ziek zouden worden van de barbecue die er gehouden zou worden. Dat maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend.


Inspecteurs zagen tijdens een controle dat er bij het bedrijf een direct gevaar voor de voedselveiligheid bestond, en sloten de tent meteen. De horecagelegenheid had last van ongedierte, zoals muizen en vliegen. De keuken was zo vies dat daar geen eten meer bereid mag worden.

De ernstige feiten kwamen aan het licht bij een hercontrole. Inspecteurs hadden bij een eerdere inspectie ook al tekortkomingen geconstateerd, maar die waren niet zo ernstig dat de voedselveiligheid direct in het geding was. Tegen het bedrijf zijn toen al wel maatregelen genomen.

Spic en span
De horecagelegenheid mag haar deuren pas weer openen als alles weer spic en span is en de zaak aan alle eisen voldoet. Om welk bedrijf het gaat, zei de woordvoerder van de NVWA niet.

In de loop van donderdagavond bleek dat het gaat om Blijburg aan de Muiderlaan in Amsterdam. De horecagelegenheid was niet bereikbaar voor commentaar. Wel liet Blijburg via de regionale omroep RTV Noord-Holland weten dat de sluiting te maken heeft met vliegen in de keuken.

Ook zijn er in een opberghok muizenkeutels gevonden. 'Dat was de reden voor de onmiddellijke sluiting', aldus een medewerker. Het strandpaviljoen liet de omroep weten te hopen vrijdagmiddag weer open te kunnen gaan.

 

bron: ANP 22-8-13

Lees 18120 keer Laatst aangepast op dinsdag, 17 september 2013 22:40
Meer in deze categorie: Wie is de Ongediertebestrijder? »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.