Zijn wij tot 21:00u bereikbaar!

Ongediertebestrijding algemeen (4)

Een schip uit Zuid-Afrika mag dinsdagavond eindelijk de haven van Rotterdam in.

De DAL Stellenbosch liep ruim een dag vertraging op, omdat het een stuk of 20 mogelijk gevaarlijke spinnen aan boord had. De bemanning heeft de spinnen inmiddels gevangen en overboord gezet, meldde de haven dinsdag. "Tijdens de reis zijn door de bemanning spinnen waargenomen, waarvan ze dachten dat het om Zwarte Weduwen (een beruchte spinnensoort, red.) ging.

Ze hebben er een aantal gevangen en overboord gegooid", zei een woordvoerder "Met deze wetenschap is een speciale inspectie aan boord gegaan toen het schip in Rotterdam arriveerde. Daarbij werden nog meer spinnen aangetroffen. Deze zijn zover wij weten inmiddels allemaal gevangen. Het gaat om ongeveer twintig spinnen." Door specialisten is bepaald dat het niet om Zwarte Weduwen (foto), maar om de minder giftige Bruine Weduwe ging (Latrodectus geometricus). Na een inspectie van onder meer de douane kreeg het schip dinsdagmiddag alsnog groen licht om zijn lading te lossen in Rotterdam.

Australische wetenschappers hebben ontdekt waarom de mannetjes van sommige soorten buidelmuizen altijd sterven na het paringsseizoen. Mannelijke Stuarts breedvoetbuidelmuizen copuleren tijdens het paarseizoen in sessies van twaalf tot veertien uur met verschillende vrouwtjes om zich van nageslacht te verzekeren. Doordat alle vrouwtjes in dezelfde korte periode van voedselovervloed willen paren en met meerdere partners seks hebben, moeten de mannetjes zo veel energie investeren in seks dat ze uiteindelijk sterven. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Queensland in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences. Voedsel Suïcidale reproductie komt voor bij slechts enkele soorten buidelmuizen. De mannetjes van deze soorten sterven niet lang hun eerste paarseizoen. Wetenschappers vragen zich al decennia lang af wat de verklaring is voor dit bijzondere verschijnsel. De Australische onderzoekers vergeleken het paargedrag van 52 soorten buidelmuizen in Nieuw-Guinea, Zuid-Amerika en Australië. Uit het onderzoek bleek dat suïcidale reproductie vooral voorkomt bij soorten die leven in gebieden waar voedsel niet het hele jaar beschikbaar is. De vrouwtjes kiezen er dan voor om hun nageslacht te verwekken in periodes waarin ze het makkelijkste aan voedsel kunnen komen. Hoe korter deze periode is, hoe groter de kans dat de mannetjes sterven na het paringseizoen. Partners Suïcidale reproductie ontstaat echter niet alleen door de korte periode waarin de mannetjes kunnen paren. Het heeft ook te maken met het promiscue gedrag van de vrouwelijke buidelmuizen. Doordat ze met meerdere partners copuleren moeten mannetjes zo veel mogelijk paren om hun kansen op nageslacht te maximaliseren. De mannetjes vechten in tegenstelling tot andere dieren niet om vrouwtjes, maar gaan de competitie aan op basis van hun uithoudingsvermogen. "Ze verspelen al hun energie met paren", verklaart hoofdonderzoekster Diana Fisher in The Sydney Morning Herald. Hormonen De lange sekssessies zorgen volgens Fisher voor de overmatige productie van bepaalde hormonen. Uiteindelijk leidt dat tot sterfte. "Door de overmatige aanmaak van steroïdhormonen zoals testosteron, nemen ook stresshormonen toe, waardoor hun lichaamsweefsel wordt aangetast en hun immuunsysteem ermee ophoudt, zodat de dieren uiteindelijk sterven na het paarseizoen."

dinsdag, 17 september 2013 21:51

Wie is de Ongediertebestrijder?

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Overbeeke Ongediertebestrijding is de ongediertebestrijder uit rotterdam.

 

 

Met passie voor het vak ongediertebestrijding  en een grote technische kennis proberen wij ons te onderscheiden in de ongediertebestrijding branche.

 

Denk hierbij aan houtwormbestrijding waarbij enige kennis van hout en bouwstoffen natuurlijk gewenst is, onze ongediertebestrijders zijn na jaren werkzaam te zijn geweest als bv. timmerman / meubelmaker, betonreparateur of heel ruim gezien bouwvakker omgeschoold tot gekwalificeerd ongediertebestrijder.

 

Zo ook bij het bestrijden van muizen is kennis van de diversen bouwstijlen een stap in ons voordeel. Wij zijn van mening dat het bestrijden van muizen pas zin heeft als er eerst goed is gekeken naar de wering van muizen, zo is een woning zonder muizen doorgangen al gauw muis vrij!

 

Tevens zijn al onze werknemers in het bezit van de juiste papieren, denkend aan VCA, BHV en de diversen certificaten die te behalen zijn voor de ongediertebestrijder.

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Hier is een goede ongediertebestrijder wel gewenst

 

Een strandpaviljoen in Amsterdam is donderdagavond gesloten om te voorkomen dat circa 185 gasten ziek zouden worden van de barbecue die er gehouden zou worden. Dat maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend.


Inspecteurs zagen tijdens een controle dat er bij het bedrijf een direct gevaar voor de voedselveiligheid bestond, en sloten de tent meteen. De horecagelegenheid had last van ongedierte, zoals muizen en vliegen. De keuken was zo vies dat daar geen eten meer bereid mag worden.

De ernstige feiten kwamen aan het licht bij een hercontrole. Inspecteurs hadden bij een eerdere inspectie ook al tekortkomingen geconstateerd, maar die waren niet zo ernstig dat de voedselveiligheid direct in het geding was. Tegen het bedrijf zijn toen al wel maatregelen genomen.

Spic en span
De horecagelegenheid mag haar deuren pas weer openen als alles weer spic en span is en de zaak aan alle eisen voldoet. Om welk bedrijf het gaat, zei de woordvoerder van de NVWA niet.

In de loop van donderdagavond bleek dat het gaat om Blijburg aan de Muiderlaan in Amsterdam. De horecagelegenheid was niet bereikbaar voor commentaar. Wel liet Blijburg via de regionale omroep RTV Noord-Holland weten dat de sluiting te maken heeft met vliegen in de keuken.

Ook zijn er in een opberghok muizenkeutels gevonden. 'Dat was de reden voor de onmiddellijke sluiting', aldus een medewerker. Het strandpaviljoen liet de omroep weten te hopen vrijdagmiddag weer open te kunnen gaan.

 

bron: ANP 22-8-13